SVENNES MUNKAR Jag brukar av bekvämlighet göra en deg på färdigköpt bullmix, men det går lika bra med en helt vanlig vetebrödseg. Kavla ut degen på bakbordet. Stansa ut med ett vanligt dricksglas (6-8 cm i diameter) Lägg en klick sylt (föredrar hallonsylt eller äppelmos) mitt på varannan rund platta. Ta de övriga plattorna och lägg ovanpå de med sylt. Knip hårt åt båda halvorna så att syltet inte kan rinna ut. Lägg ut degklumparna på en lättmjölad plåt. Låt jäsa i 10-15 min. Smält kokosfett i en stor kastrull (lagom när degklumparna kan flyta fritt omkring). Lägg ner 4-5 degklumpar i kokosfettet med en stekspade. Vänd efter ca 1 ½ minut. Fettet är lagom varmt när det tar ca 1 ½ minut på vardera sidan för degklumpen att bli ljusbruna. Ta upp munkarna med stekspaden och lägg dem på ett galler med smörgåspapper. Låt munkarna svalna i 5-10 min och rulla dem sedan i en skål med socker. Servera och njut. Munkarna är alltid godast som färska.